FESTA REMENÇA DE LA VALL DE LLÉMENA – Torna la Revolta 2021 !!

La Festa Remença es celebra cada any en un municipi diferent dels quatre que integren la Vall de Llémena els quals estan agrupats dins la Mancomunitat de la Vall de Llémena i que són: Canet d’Adri, Sant Aniol de Finestres, Sant Martí de Llémena i Sant Gregori. Els diferents escenaris on s’ha celebrat la Festa Remença en cada edició, principalment, han estat indrets que han format part de la història d’una de les primeres grans revoltes populars que va viure Catalunya en contra dels “mals usos” dels senyors feudals.

En aquesta 11a edició l’escenari escollit és l’entorn de l’església de Santa Cecília de les Serres  al municipi de Sant Martí de Llémena. Enguany en una versió molt diferent al què estem acostumats, i adaptada a la situació actual que vivim amb les restriccions de la Covid-19 .

Aquest 29 de maig de  2021, es realitza un acte central presentat un curtmetratge realitzat per diferents actors i actrius de la Vall de Llémena,  “Traïció d’un Remença” una història de ficció basada amb els esdeveniments històrics de l’època. En que es realitzaran dues projeccions del curtmetratge i es pot adquirir l’entrada al preu de 3€ a tots els ajuntaments de la Vall de Llémena.

A l’inici de la jornada, es presentarà l’espectacle de Sübitus In Scena, un espectacle inèdit de música tradicional , tot seguit el  relleu de la Forca remença.

El dijous 27 de maig a les 19h comptarem amb la presentació del treball de recerca realitzat per Ferran Noguer sobre els “Forns de Calç a la Vall de Llémena” i premiat per l’Ateneu de la Vall de Llémena, que es realitzarà a la sala 1 d’octubre de Sant Gregori. Inscripció

Per a més informació : www.valldellemena.cat